• Marfloxin 80 mg, 6 tablete - Antibiotice-Pisici (1)
Marfloxin 80 mg, 6 tablete - Antibiotice-Pisici (1)

Marfloxin 80 mg, 6 tablete

PetMart

Produsul nu mai face parte din catalog
Verifica stoc pe petmart.ro

Descriere

Marfloxin 80 mg, 6 tablete -  Recomandat in tratamentul infectiilor determinate de tulpini bacteriene sensibile la marbofloxacina, la caini si pisici.

DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI)

 • Fiecare comprimat conţine marbofloxacină 5 mg.
 • Comprimate de culoare galben-brun deschis, rotunde, biconvexe, marmorate, cu margini teşite şi posibile pete mai închise sau mai deschise la culoare, marcate pe una dintre feţe.
 • Comprimatele pot fi divizate în jumătăţi egale.


INDICAŢIE (INDICAŢII)

Tratamentul infecţiilor determinate de tulpini bacteriene sensibile la marbofloxacină.
Câini
− infecţii cutanate şi ale ţesuturilor moi (piodermie, impetigo, foliculită, furunculoză, celulită);
− infecţii ale tractului urinar (ITU) asociate sau nu cu prostatită sau epididimită;
− infecţii ale tractului respirator.
Pisici
− infecţii cutanate şi ale ţesuturilor moi (leziuni deschise, abcese, flegmoane);
− infecţii ale tractului respirator superior.

CONTRAINDICAŢII

 • Nu se utilizează la câini cu vîrsta sub 12 luni, sau sub 18 luni la rasele de talie foarte mare, cum sunt Marele Danez, Briard, Bernese, Bouvier şi Mastif, la care perioada de creştere este mai lungă.
 • Nu se utilizează la pisici cu vârsta sub 16 săptămâni.
 • Nu se utilizează la animale cu hipersensibilitate cunoscută la marbofloxacină, la alte (fluoro)chinolone, sau la oricare dintre excipienţii produsului.


REACŢII ADVERSE

 • Ocazional, pot apărea reacţii adverse uşoare, cum sunt vărsături, fecale moi, sete sau hiperactivitate temporară. Aceste semne clinice dispar spontan la terminarea tratamentului şi nu necesită întreruperea acestuia.
 • Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.


SPECII ŢINTĂ
Pisici şi câini.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Administrare orală.
Doza recomandată este de 2 mg/kg greutate corporală /zi (1 comprimat la 2,5 kg greutate corporală pe zi) în doză unică.
În caz de necesitate şi numai la câini, asocierea de comprimate întregi şi jumătăţi de comprimate de concentraţii diferite (5 mg, 20 mg sau 80 mg) permite un dozaj adecvat.

PENTRU DOZARE vezi MOD DE ADMINISTRARE

Pentru evitarea subdozării, greutatea corporală trebuie determinată cât mai corect posibil.

Durata tratamentului
Câini
- în infecţiile cutanate şi ale ţesuturilor moi, durata tratamentului este de cel puţin 5 zile şi, în funcţie de evoluţia bolii, poate ajunge la 40 zile.
- în infecţiile urinare, durata tratamentului este de cel puţin 10 zile şi, în funcţie de evoluţia bolii, poate ajunge la 28 zile.
- în infecţiile respiratorii, durata tratamentului este de cel puţin 7 zile şi, în funcţie de evoluţia bolii, poate ajunge la 21 zile.
Pisici
- în infecţii cutanate şi ale ţesuturilor moi (leziuni deschise, abcese, flegmoane) durata tratamentului este de 3 - 5 zile.
- în infecţiile respiratorii superioare, durata tratamentului este de 5 zile.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

 • A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
 • A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.
 • Acest medicament nu necesită condiţii de temperatură speciale de păstrare.
 • A nu se utiliza după data expirării marcată pe cutie după EXP.
 • Perioada de valabilitate a comprimatelor divizate în jumătate: 5 zile.


ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)

 • Unele fluorochinolone administrate în doze mari prezintă potenţial epileptogen. La câinii cu epilepsie, se recomandă precauţie. Cu toate acestea, la administrarea unor doze terapeutice, nu se aşteaptă apariţia unor reacţii adverse severe la câini şi pisici. În particular, în studiile clinice nu au fost observate leziuni la nivel articular, la administrarea dozelor recomandate.
 • Un pH urinar scăzut poate avea un efect inhibitor asupra activităţii mabofloxacinei
 • Piodermita apare în special ca afecţiune secundară unei boli de fond, de aceea este preferabil diagnosticul şi tratamentul adecvat al animalului.
 • Medicamentul trebuie utilizat luând în considerare politicile antimicrobiene oficiale, locale de utilizare ale antibioticelor. Fluorochinolonele trebuie rezervate pentru tratamentul bolilor care au răspuns sau se aşteaptă să răspundă neadecvat la alte clase de antibiotice. Când este posibil, fuorochinolonele trebuie utilizate numai pe baza antibiogramei. Utilizarea produsului in afara instructiunilor din SPC poate creşte prevalenţa bacteriilor rezistente la fluorochinolone şi scade eficacitatea tratamentului cu alte chinolone, datorită rezistenţei încrucişate potenţiale.
 • Studiile la animale de laborator (şobolan, iepure) nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice, materno-toxice la administrarea unor doze terapeutice de marbofloxacină. Totuşi, nu au fost efectuate studii specifice la pisici şi câini în perioada de gestaţie şi alăptare. Se utilizează numai în conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil.
 • Se ştie că fluorochinolonele pot prezenta interacţiuni cu cationii administraţi pe cale orală (aluminiu, calciu, magneziu, fier). În aceste cazuri, biodisponibilitatea marbofloxacinei poate fi redusă. Administrarea concomitentă a produselor ce conţin teofilină poate determina scăderea clearance-ului teofilinei.
 • Supradozajul poate determina tulburări neurologice acute, care necesită tratament simptomatic.
 • Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale
 • Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la (fluoro)chinolone trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar.
 • În caz de ingestie accidentală, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta.
 • După utilizare, spălaţi mâinile cu apă.


PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

 • Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.
 • Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Marfloxin 80 mg, 6 tablete

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la KRKA. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria antibiotice orale marca KRKA pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Marfloxin 80 mg, 6 tablete este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pisici!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Marfloxin 80 mg, 6 tablete la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Marfloxin 80 mg, 6 tablete?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria antibiotice orale de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru pisici.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Marfloxin 80 mg, 6 tablete la prețul 410,28 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele KRKA pentru pisici de la Pet Mart!

RețetăDaCod intern produsAS-KRK-85ProducătorKRKAVârstaAdultPrezentareTablete

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review