• Frontline Spot On Pisica - 3 Pipete Antiparazitare - Antiparazitare Externe-Pisici (1)
Frontline Spot On Pisica - 3 Pipete Antiparazitare - Antiparazitare Externe-Pisici (1)

Frontline Spot On Pisica - 3 Pipete Antiparazitare

Merial

Descriere

FRONTLINE® este un tratament care omoara puricii si capusele prin contactul parazitului cu medicamentul aplicat pe pielea animalului dumneavoastra de companie.
Dupa aplicare, FRONTLINE® nu trece in sangele animalului, ci se concentreaza in sebumul din pielea acestuia (un strat fin de la suprafata) fiind astfel stocat in glandele sebacee. FRONTLINE® se caracterizeaza, asadar, prin stocarea timp de mai multe saptamani de la aplicare, fiind rezistent la ploaie, bai si sampoane. Respectand un interval de 48 de ore intre aplicare si expunerea la apa si fara a depasi o baie si o spalare cu sampon pe saptamana, FRONTLINE® ramane eficient chiar si dupa baie si spalarea cu sampon.
Puricii si capusele sunt omorati cand vin in contact cu molecula insecticida / acaricida de pe pielea animalului dumneavoastra. FRONTLINE® actioneaza asupra sistemului nervos al parazitilor care mor din cauza hiperexcitarii nervoase.
FRONTLINE® asigura o securitate suplimentara impotriva puricilor: contine in plus un regulator al inmultirii insectelor. Acest regulator impiedica infestarea locuintei cu oua depuse inainte de moartea puricelui.
Pe ce actioneaza FRONTLINE® ?

Asupra puricilor: omoara puricii adulti intr-un interval de 24 ore de la venirea acestora pe animal.
Asupra capuselor: elimina peste 90% dintre capuse in 48 de ore de la fixarea lor pe animal, reducand astfel riscul de transmitere a bolilor. Acest risc este maxim dupa 48 ore de la fixarea capusei pe animal.
Asupra paduchilor de animale: omoara paduchii prezenti pe animal in maximum 48 ore.

Actiune farmacoterapeutica:

Fipronilul este un derivat pirozolic, cu activitate insecticida si acaricida. Fipronilul inhiba complexul GABA (acid gamma amino butiric) si blocheaza transferul ionilor de clor, cauzand o activitatea necontrolată a sistemului nervos central și moartea insectelor și acarienilor.

Forma farmaceutică:

Frontline Spot On este ambalat sub forma de pipete individuale.

Precauții speciale pentru utilizare pe animale:

Este important să se asigure faptul că animalul nu se linge si sa fie supravegheate astfel incat animalele sa nu se linga intre ele.
Animalelor nu ar trebui să li se permită să înoate timp de 2 zile de la aplicarea produsului.
Nu spălați animalul cu sampon cu 2 zile înainte și după aplicarea produsului.
Căpușe atașate pot fi ocazional observate. Din acest motiv, transmiterea de boli infecțioase nu poate fi complet exclusă în cazul în care condițiile sunt nefavorabile.
La începutul tratamentului, zonele de odihnă, cum ar fi patul animalului sau covoarele și canapele ar trebui să fie tratate cu un insecticid adecvat si aspirate regulat.
A se evita supradozajul.

Contraindicatii:

În absenta informatiilor disponibile, nu se va aplica tratamentul cu Frontline Spot On la pisoi în vârsta de mai puţin de 8 săptămâni sau cu o greutate mai mică mică de 1 kg.
Dihori cu vârsta de mai puţin de 6 luni.
A nu se utiliza la iepuri, deoarece, uneori, pot să apară efecte letale adverse.
A nu se folosi pe animale bolnave (boli sistemice, febra) sau in convalescență.
Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.
A nu se folosi pe pisoi mai mici de 2 zile.

Reacții adverse (frecvență și gravitate):

A se evita supradozajul.
Printre efectele adverse suspectate rar, reacții cutanate tranzitorii la locul de aplicare (descuamare, căderea părului, mâncărime, roșeață locală) și mâncărimi sau pierderea părului generalizate au fost raportate.
Salivație excesivă, semne nervoase reversibile (sensibilitate crescută la stimulare, depresie, alte semne nervoase) sau vărsături au fost observate, de asemenea, după utilizare.
În cazul în care animalul a lins solutia, se va observa o hipersalivatie pe o perioada scurta de timp, data fiind natura excipientului.

Supradozare:

Nu au fost sesizate reactii adverse demonstrate în studii de toleranță la pisici si pisoi de 8 săptămâni sau mai mare și cu o greutate de aproximativ 1 kg, tratate în fiecare lună timp de 6 luni, de 5 ori cu doza recomandată.

Riscul de apariție a efectelor adverse poate crește, totuși, în caz de supradozaj (vezi pct. "Reacții adverse").
După tratament poate să apară mâncărime. O supradoză din acest produs poate cauza un aspect colmatat de păr pe locul de aplicare. Cu toate acestea, în acest caz, aceste semne dispar în termen de 24 de ore după aplicare.
Termen de valabilitate: 3 ani
Precauții speciale pentru depozitare:

A se pastra la temperaturi de pana la 30° C.
A se păstra în ambalajul original.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator