• Solvasol INJ 100 ml - Farmacie Bovine (1)
Solvasol INJ 100 ml - Farmacie Bovine (1)

Solvasol INJ 100 ml

PetMart

Produsul nu mai face parte din catalog
Verifica stoc pe petmart.ro

Descriere

Solvasol INJ 100 ml - Suspensie injectabila pentru caini si bovine, pentru tratarea infecţiilor cauzate de, sau în asociere cu organisme sensibile la cefalexină.

DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI)
1 ml produs conţine: Substanţă activă Cefalexină (sub formă de cefalexină sodică)  180 mg Excipienţi: Trigliceridă caprat caprilică.

INDICAŢII
Pentru tratarea infecţiilor cauzate de, sau în asociere cu organisme sensibile la cefalexină la bovine şi câini. Următoarele microorganisme sunt sensibile la cefalexina in vitro:

 • Staphylococcus spp    ( incluzând speciile rezistente la penicilină)
 • Streptococcus spp    Actinomyces bovis
 • Corynebacterium spp    Haemophilus spp
 • Pasteurella spp    Erysipelothrix rhusiophatiae
 • Escherichia coli    Clostridium spp
 • Proteus spp    Salmonella spp
 • Micrococcus spp    Fusobacterium spp
 • Moraxella spp    Peptostreptococcus spp
 • Actinobacillus lignieresi    Peptococcus spp

În prezenţa unor microorganisme susceptibile, Solvasol Injection - suspensie injectabilă este indicat pentru  tratarea  infecţiilor  tractului respirator, urogenital, a pielii şi a infecţiilor localizate ale ţesuturilor moi la câini. La câini poate fi eficient, de asemenea, în tratamentul infecţiilor tractului gastrointestinal.
La bovine, produsul este indicat în tratarea în special a: metritei, infecţii ale picioarelor, răni, abcese, tratarea mastitei septicemice pentru suplimentarea terapiei intramamare.

CONTRAINDICAŢII
Nu se va administra în cazuri de hipersensibilitate cunoscută la cefalosporine sau la oricare dintre excipienţi.

REACŢII ADVERSE

 • La locul injectării poate să apară o reacţie tisulară localizată.
 • Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.


SPECII ŢINTĂ
Bovine şi câini

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

 • Pentru a asigura o doză cât mai corectă greutatea corporală trebuie să fie determinată cât mai precis posibil pentru a evita subdozarea. Solvasol Injection - suspensie injectabilă este recomandat pentru administrare intramusculară sau subcutanată la câini şi pentru administrare intramusculară la bovine.
 • Înainte de extragerea primei doze, conţinutul flaconului trebuie agitat.
 • În prezenţa apei, se produce hidroliza cefalexinei. Se impune, aşadar, utilizarea unei seringi uscate pentru a evita contaminarea conţinutului flaconului cu picături de apă.


Câini: Doza recomandată este 10 mg cefalexină/ kg greutate corporală o dată pe zi, timp de până la 5 zile.

PENTRU DOZARE vezi MOD DE ADMINISTRARE

Bovine: Doza recomandată este 7 mg cefalexină/ kg greutate corporală o dată pe zi, timp de până la 5 zile.

PENTRU DOZARE vezi MOD DE ADMINISTRARE

Cantitatea maximă per punct de injectare este 20 ml. Dozele mai mari de 20 ml trebuie administrate în două puncte.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

 • Nu se va administra intravenos sau intratecal.
 • Înainte de extragerea primei doze, conţinutul flaconului trebuie agitat.
 • În prezenţa apei, se produce hidroliza cefalexinei. Se impune, aşadar, utilizarea unei seringi uscate pentru a evita contaminarea conţinutului flaconului cu picături de apă.
 • În caz de leziune renală se poate produce o acumulare a produsului. A se administra cu precauţie în cazuri de insuficienţă renală cunoscută.


TIMP  DE AŞTEPTARE

 • A nu se sacrifica pentru consumul uman în timpul tratamentului. Bovine:
 • Ţesuturi comestibile: 4 zile. Lapte: 0 mulsori


PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

 • A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
 • A nu se păstra  la temperatură mai mare de 25 °C. A se proteja de lumină. A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.
 • Perioada de valabilitate după prima deschidere a containerului: 28 zile.


ATENŢIONĂRI SPECIALE

Precauţii speciale pentru utilizare la animale
În caz de leziune renală se poate produce o acumulare a produsului. A se administra cu precauţie în cazuri de insuficienţă renală cunoscută. Cefalosporinele vor fi păstrate ca rezervă pentru tratamentele care în condiţii clinice răspund puţin sau care vor răspunde puţin la alte clase de substanţe antimicrobiene.
Utilizarea  produsului  nerespectând  indicaţiile  din  Rezumatul  Caracteristicilor  Produsului  poate  creşte  prevalenţa  rezistenţei  bacteriei  la cefalosporine şi poate scădea eficacitatea tratamentului cu alte cefalosporine datorită posibilităţii apariţiei rezistenţei încrucişate.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale
Penicilinele şi cefalosporinele pot cauza hipersensibilitate (alergie) după administrare, inhalare, ingerare sau în contact cu pielea. Hipersensibilitatea la peniciline poate provoca efecte adverse la cefalosporine şi vice versa. Reacţiile alergice la aceste substanţe în unele cazuri pot fi serioase.
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la astfel de preparate trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar. A se manipula produsul cu atenţie pentru a evita orice expunere, a se lua toate precauţiile recomandate.
În cazul în care, după expunere, apar simptome cum ar fi erupţia cutanată, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta. Umflarea feţei, buzelor, ochilor sau dificultate în respiraţie sunt simptome serioase şi necesită îngrijire medicală imediat.
Studiile de laborator efectuate pe şobolani şi şoareci nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice, decât la doze foarte mari. Nu sunt informaţii referitoare la speciile ţintă: se utilizează numai în conformitate cu evaluarea risc/beneficiu efectuată de medicul veterinar responsabil.
Cefalexina nu a fost descoperită în laptele de vacă în urma administrării produsului Solvasol Injection- suspensie injectabilă.
Studiile efectuate pe bovine şi câini au arătat că doza dublă nu are efecte secundare, cu excepţia unor reacţii uşoare la locul injectării.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

 • Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.
 • Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Solvasol INJ 100 ml

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Norbrook. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria antibiotice orale marca Norbrook pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Solvasol INJ 100 ml este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru caini!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Solvasol INJ 100 ml la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Solvasol INJ 100 ml?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria antibiotice orale de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru caini.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Solvasol INJ 100 ml la prețul 142,49 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Norbrook pentru caini de la Pet Mart!

RețetăDaCod intern produsMM-NOR-1187Cod Bare6754827914661ProducătorNorbrook

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review