• Eqvalan Duo 7.74 g - Farmacie Cai (1)
Eqvalan Duo 7.74 g - Farmacie Cai (1)

Eqvalan Duo 7.74 g

PetMart

Produsul nu mai face parte din catalog
Verifica stoc pe petmart.ro

Descriere

Eqvalan Duo 7.74 g -  Pastă orală recomandata pentru tratamentul infestațiilor cu cestode, nematode sau artropode la cabaline.

 

 

Declararea substanțelor active și a altor ingrediente

O seringă de 7.74 g de pastă conține :

 • Ivermectină 0.120 g
 • Praziquantel 0.600 g
 • Excipienții includ coloranți (Colorant galben portocaliu FCF (E110), dioxid de titan(E171)) și antioxidanți (Butilhidroxianisol (E320)).

Indicații

Produsul este recomandat pentru tratamentul infestațiilor cu cestode, nematode sau artropode la cabaline. Următorii paraziți ai cabalinelor sunt sensibili la efectele antiparazitare ale pastei orale EQVALAN DUO:

 • Viermi plați: Anoplocephala perfoliata, Anoplocephala magna.
 • Strongili mari: Strongylus vulgaris (adulți și larve circulante), Strongylus edentatus (adulți și larve la nivelul țesuturilor), Strongylus equinus (adulți), Triodontophorus spp(adulți), Triodontophorus brevicauda, Triodontophorus serratus, Craterostomum acuticaudatum (adulți).
 • Strongili mici adulți sau imaturi (al 4-lea stadiu larvar) sau de genul Cyatostomum inclusiv tulpinile rezistente la benzimidazoli: Coronocyclus spp, Coronocyclus coronatus, Coronocyclus labiatus, Coronocyclus labratus, Cyathostomum spp, Cyathostomum catinatum, Cyathostomum pateratum, Cylicocyclus spp, Cylicocyclus ashworthi, Cylicocyclus elongatus, Cylicocyclus insigne, Cylicocyclus leptostomum, Cylicocyclus nassatus, Cylicodontophorus spp, Cylicodontophorus bicornatus, Cylicostephanus spp, Cylicostephanus calicatus, Cylicostephanus goldi, Cylicostephanus longibursatus, Cylicostephanus minutes, Parapoteriostomum spp, Parapoteriostomum mettami, Petrovinema spp, Petrovinema poculatum, Poteriostomum spp. Viermi adulți: Trichostrongylus axei. Viermi adulți și stadii immature (stadiul larvar 4): Oxyuris equi.
 • Viermi cilindrici (ascaride) adulți și stadiile larvare 3 și 4: Parascaris equorum. Viermi fusiformi, microfilarii: Onchocerca spp. Viermi intestinali subțiri adulți: Strongyloides westeri. Viermi stomacali adulți: Habronema muscae. Stadiul larvar al Gasterophilus spp .
 • Viermi pulmonari aflați în stadiul adult și imatur: Dictyocaulus arnfieldi

Contraindicații

A nu se utiliza la iepe care produc lapte pentru consum uman.

Produsul este special creat pentru utilizare numai la cabaline. Pisicile și câinii, în mod special rasele Collie și Ciobăneștii Old English și rasele asociate sau încrucișări ale acestora, de asemenea broaștele țestoase de apă și țestoasele terestre pot fi afectate de concentrația de ivermectină din acest produs, în cazul în care ingerează pasta sau animalele au acces la seringile utilizate.

Reacții adverse

 • În urma administrării tratamentului, unii cai cu infecții avansate de Onchocerca Spp. microfilariae au manifestat edeme și prurit; astfel de reacții sunt considerate ca fiind consecința morții unui număr mare de microfilaria. Aceste simptome se rezolvă de la sine în câteva zile dar se recomandă tratament simptomatic adecvat. În cazul infestațiilor masive cu viermi plați pot fi observate simptome de colici ușoare și trecătoare și scaun moale.
 • Urmare a tratamentului cu Eqvalan DUO, au existat raporturi rare referitoare la inflamarea cavității bucale, a buzelor sau a limbii care duc la simptome clinice variate, cum sunt edemul, hipersalivația, eritemul, probleme la nivelul limbii și stomatite. Aceste reacții sunt trecătoare, pot apărea la o oră după tratament și se atenuează în 24-48 de ore după administrare. În cazul reacțiilor adverse severe bucale se recomandă tratament simptomatic.
 • Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

Specii țintă: Cabaline.

Posologie pentru fiecare specie, cale (căi) de administrare și mod de administrare

Administrare orală.

Doza recomandată este de 200 mcg de ivermectină pe kg greutate corporală și 1 mg praziquantel pe kg greutate corporală corespunzătoare unei administrării a 1,29g de pastă la100 kg greutate corporală.

În vederea asigurării administrării dozei corecte, greutatea corporală trebuie determinată cât mai corect posibil înaintea administrării tratamentului. Conținutul unei seringi poate fi utilizat pentru tratamentul unui cal de până la 600 de kg. Seringa are marcate diviziuni pentru administrare din 100 în 100 de kg greutate corporală. Doza din seringă se ajustează prin poziționarea inelului în dreptul marcajului de pe piston corespunzător greutății animalului.

Programul de control antiparazitar

Trebuie urmat sfatul medicului veterinar în ceea ce privește programul de dozare necesar și managementul stocului pentru a asigura un control antiparazitar adecvat împotriva infestațiilor atât cu viermi plați cât și cu viermi cilindrici.

Recomandări privind administrarea corectă

Instrucțiuni pentru administrare corectă

EQVALAN DUO este administrat numai oral. În timp ce țineți pistonul, rotiți ¼ spre stânga inelul atașat la capătul pistonului pentru deblocare și împingeți-l până la marcajul corespunzător greutății animalului. Blocați inelul la loc prin rotire ¼ spre dreapta astfel încât cele două săgeți, cea de pe inel și cea de pe piston să fie în linie. Asigurați-vă că nu există mâncare în gura animalului. Îndepărtați capacul protector al seringii. Introduceți seringa în spațiul interdentar și eliberați pasta la baza limbii. Ridicați capul animalului pentru câteva secunde, imediat după administrarea dozei pentru a vă asigura că pasta a fost înghițită.

Timp de așteptare

Carne: 30 de zile.

A nu se utiliza la iepe care produc lapte pentru consum uman.

Precauții speciale pentru depozitare

 • A se păstra în ambalajul original.
 • A se pune capacul după utilizare.
 • A nu se utiliza după data de expirare marcată pe ambalaj.
 • Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 2 ani
 • A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Atenționări speciale

Se recomandă evitarea următoarelor practici, deoarece acestea cresc riscul de dezvoltare al rezistenței paraziților și pot face terapia ineficientă:

- Utilizarea prea frecventă și repetată a antihelminticelor din aceiași clasă, pe o perioadă prea mare

- Subdozarea, datorită subestimării greutății corporale, administrarea incorectă a produsului, decalibrarea echipamentului de dozare (dacă se utilizează)

 • Cazurile clinice suspecte de rezistență la antihelmintice trebuie investigate în continuare utilizând teste specifice (testul de numărare a reducerii numărului de ouă din fecale). Atunci când rezultatele testelor dovedesc rezistența la un anumit antihelmintic, trebuie utilizat un antihelmintic care aparține unei alte clase farmacologice și care are alt mod de acțiune.
 • Rezistența la lactonele macrociclice (care includ ivermectina) a fost raportată la Parascaris equorum la cai în cadrul UE. Motiv pentru care, utilizarea acestui produs trebuie să se bazeze pe informații locale de natură epidemiologică referitoare la susceptibilitatea nematodelor gastro-intestinale și recomandări despre modalitatea de a limita evoluția rezistenței la antihelmintice

Precauții speciale pentru utilizare la animale

Nu s-au făcut studii la mânji mai mici de 2 luni sau la armăsari de reproducție, de aceea nu se recomandă utilizarea la aceste două categorii de animale.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

 • A se spăla mâinile după utilizare.
 • A nu se fuma, bea sau mânca în timpul manipulării produsului.
 • Acest produs poate produce iritații la nivelul pielii și al ochilor. Motiv pentru care, persoana care administrează produsul trebuie să evite contactul produsului cu pielea sau cu ochii. În caz de contact, se clătește imediat cu apă multă.
 • În caz de ingestie accidentală sau iritarea ochilor, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați prospectul sau eticheta.

 

Utilizare în perioada de gestație, lactație sau în perioada de ouat

Studiile efectuate pe specii de laborator nu au demonstrat efecte teratogene sau feto-toxice pentru ivermectină sau praziquantel la doza recomandată pe durata tratamentului.

Combinația Ivermectină – Praziquantel poate fi utilizată după primele 3 luni de gestație și în perioada de lactație. În absența datelor clinice pentru perioada de început a gestației, EQVALAN DUO se recomandă a fi utilizat în primele 3 luni de gestație, numai în urma unei analize risc beneficiu, efectuată de un medic veterinar.

Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidoturi), după caz

 • Nu au fost observate efecte adverse la tratament la cai în vârstă de 2 luni tratați cu EQVALAN DUO cu de 3 ori doza recomandată și nici la caii adulți tratați cu de 10 ori doza recomandată.
 • La caii tratați de două ori cu ivermectină sub formă de pastă orală sau o dată cu EQVALAN DUO, cu de zece ori doza recomandată (ex. 2 mg/kg greutate corporală) au fost observate scăderea consumului de hrană, creșterea temperaturii corporale, salivație și alterarea vederii. Toate aceste modificări au dispărut în cinci zile.
 • Nu a fost identificat nici un antidot; cu toate acestea tratamentul simptomatic poate fi benefic.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Eqvalan Duo 7.74 g

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Merial. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria farmacie cai marca Merial pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Eqvalan Duo 7.74 g este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Eqvalan Duo 7.74 g la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Eqvalan Duo 7.74 g?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria farmacie cai de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Eqvalan Duo 7.74 g la prețul 129,33 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Merial pentru animale de ferma de la Pet Mart!

Cod intern produsMM-MER-1194Cod Bare5013495527209ProducătorMerialDată Expirare31 mar. 2021

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review