• NOREDON C+ 100 CP. - Farmacie Pasari-Ferma (1)
NOREDON C+ 100 CP. - Farmacie Pasari-Ferma (1)

NOREDON C+ 100 CP.

PetMart

Produsul nu mai face parte din catalog
Verifica stoc pe petmart.ro

Descriere

Pasari (gaini, broileri, curcani) în tratamentul si profilaxia (în efectivele în care diagnosticul a fost confirmat) infec?iilor bacteriene produse de bacterii sensibile la florfenicol:
- boala respiratorie cronica (Mycoplasma gallisepticum)
- sinovita infectioasa (Mycoplasma synoviae)
- aerosaculita (Mycoplasma meleagridis)
- colibaciloza (Escherichia coli)
- holera aviara ( Pasteurella multocida),
- bordeteloza curcanilor (Bordetella avium)
- coriza infectioasa (Haemophillus paragallinarum)

CONTRAINDICATII

A nu se administra la animalele cu hipersensibilitate la florfenicol sau la oricare dintre excipienti. Nu se utilizeaza în caz de rezistenta cunoscuta la florfenicol.

REACTII ADVERSE

Cele mai des observate reactii adverse sunt diareea, inflamatia perianala si prolapsul rectal. Aceste efecte sunt tranzitorii si dispar dupa întreruperea tratamentului.

SPECII TINTA

Pasari (gaini, broileri, curcani).

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CAILE SI MODUL DE ADMINISTRARE

Se administreaza oral.
Pasari: (gaini, broileri, curcani): 1 comprimat/kg greutate corporala/zi.
Durata tratamentului 5-7 zile. Se recomanda ca tratament adjuvant administrarea de vitamine.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Pentru evitarea subdozarii si asigurarea unui dozaj corect trebuie determinata cât mai exact greutatea corporala.

TIMP DE ASTEPTARE
Pasari (gaini, broileri, curcani): carne si organe: 28 zile.
Nu se administreaza la pasarile ale caror oua sunt destinate consumului uman.

PRECAUTII DE DEPOZITARE
Produsul se pastreaza la loc uscat, întunecos, la temperatura mai mica de 25°C. Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vânzare: 12 luni.

ATENTIONARI SPECIALE
Utilizarea produsului se va efectua pe baza unor teste de susceptibilitate a bacteriilor izolate. Daca acest lucru nu este posibil terapia se va baza pe informatiile epidemiologice referitoare la susceptibilitate bacteriilor izolate de la animale precum si cu luarea în considerare a politicilor antimicrobiene nationale oficiale.
Utilizarea produsului in afara instructiunilor din SPC poate duce la cresterea prevalentei rezistentei la florfenicol si poate duce la scaderea eficacita?ii tratamentelor cu antimicrobiene.
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la florfenicol sau la excipientul produsului trebuie sa evite contactul cu produsul. Poate apare hipersensibilizare cutanata. Evitati contactul cu pielea.
Nu se va mânca, bea sau fuma în timpul administrarii tratamentului. Dupa utilizarea produsului medicinal veterinar spalati cu atentie mâinile cu apa si sapun. În caz de expunere spalati cu apa din abundenta.
În caz de ingestie accidentala a produsului sau daca apar simptome caracterizate prin prurit cutanat sau iritatii ale pielii adresati-va imediat medicului si aratati prospectul produsului sau eticheta.
Cele mai des observate reactii adverse sunt diareea, inflamatia perianala si prolapsul rectal. Aceste efecte sunt tranzitorii si dispar dupa întreruperea tratamentului.
Se recomanda a nu se depasi doza terapeutica.
Nu au fost raportate interac?iuni cu alte produse medicinale la animale.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ.
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse, trebuie eliminate în conformitate cu cerintele legale.

DATE IN BAZA CARORA A FOST APROBAT ULTIMA DATA PROSPECTUL

ALTE INFORMATII

Proprietati farmacodinamice

Florfenicolul este un antibiotic sintetic cu spectru larg de actiune, derivat al tiamfenicolului, care spre deosebire de cloramfenicol nu contine grupare hidroxil aceasta fiind înlocuita cu un atom de fluor.
Florfenicolul este activ fata de bacteriile care produc acetil-transferaza si fata de bacteriile cloramfenicol-rezistente si nu produce anemii de tip aplastic.
Florfenicolul actioneaza prin inhibarea sintezei proteice din celula bacteriana. În protoplasma bacteriilor molecula de florfenicol se fixeaza la nivelul subunitatii ribozomale 70 S si actioneaza prin inhibitia enzimei peptidil-transferaza determinând blocarea sintezei proteice de la nivelul ribozomilor bacteriilor susceptibile si astfel determina moartea lor.
Florfenicolul actioneaza în primul rând ca bacteriostatic, având acelasi spectru ca si cloramfenicolul, cu exceptia faptului ca, unele bacterii rezistente la cloramfenicol datorita acetilarii, pot fi sensibile la florfenicol.
Astfel, este activ fata de Staphyloccocus pseudintermedius (S. Intermedius), S. aureus, streptococi, bacterii gram-negative: Pasteurella spp, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Salmonella spp.. Bacterii anaerobe, cum sunt : Mycoplasma spp., Rickettsiae sunt de asemenea sensibile. Manheimia heamolytica, Pasteurella multocida, sunt de câteva ori mai sensibile in vitro decât bacteriile din grupa Enterobacteriaceae, cu MIC90 pentru Pasteurella la o valoare cuprinsa între 0,5 – 1,0 µg/ml. Împotriva acestor bacterii, florfenicolul poate fi chiar bactericid

Proprietati farmacocinetice

Dupa administrarea unei prime doze orale de florfenicol 42 mg/kc/zi timp de 3 zile, la broiler cea mai mare concentratie sangvina s-a înregistrat la 30 minute, respectiv, 12,2 mg/l. Aceasta a scazut pâna la 0,810 mg/l8 ore mai târziu. La 60 de ore dupa ultima administrare substanta nu a mai putut fi detectata.
Dupa administrare orala de florfenicol, în 7 zile de la ultima administrare s-au excretat 93,7% si 98,2 % din totalul dozei radioactive, iar compusul parental reprezenta fractia majora.
Când florfenicolul s-a administrat oral, s-a observat ca 80-91,45 % din doza administrata prin gavaj, s-a regasit în excretii în intervalul 3 – 19 zile, fractia principala fiind eliminata prin urina (76%), si cea minora prin fecale (24%)

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu NOREDON C+ 100 CP.

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Vanelli. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria farmacie pasari-ferma marca Vanelli pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul NOREDON C+ 100 CP. este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul NOREDON C+ 100 CP. la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești NOREDON C+ 100 CP.?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria farmacie pasari-ferma de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți NOREDON C+ 100 CP. la prețul 9,27 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Vanelli pentru animale de ferma de la Pet Mart!

RețetăDaCod intern produsMM-VAN-01Cod Bare6420198000585ProducătorVanelliDată Expirare31 oct. 2021VârstaAdult, SeniorTalieMică, Medie, MareGreutatea100 gPrezentareComprimate

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review