• AMFLEE COMBO DOG 402 mg, XL (40-60 kg) x 3 pipete - Antiparazitare Externe (1)
AMFLEE COMBO DOG 402 mg, XL (40-60 kg) x 3 pipete - Antiparazitare Externe (1)

AMFLEE COMBO DOG 402 mg, XL (40-60 kg) x 3 pipete

KRKA

Descriere

Specii tinta
Caini peste 40 kg.
Indicatii pentru utilizare, cu specificarea speciilor tinta
In functie de greutatea corporala, cainii sunt repartizati pe grupe de greutate (vezi pct. 4.9):
- tratamentul infestatiei cu purici sau infestatiilor mixte cu capuse si/sau paduchi malofagi la caini.
- tratamentul infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.). Eficacitatea insecticida impotriva infestarilor noi cu purici adulti persista 8 saptamani. Prevenirea multiplicarii puricilor prin inhibarea dezvoltarii oualor (actiune ovicida) si a larvelor si pupelor (actiune larvicida) ce provin din ouale depuse de puricii adulti persista 8 saptamani dupa aplicarea produsului.
- tratamentul infestatiilor cu capuse (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus). Produsul prezinta eficacitate acaricida de pana la 4 saptamani impotriva capuselor.
- tratamentul infestatiilor cu paduchi malofagi (Trichodectes canis).
Produsul poate fi utilizat in cadrul strategiei de tratament pentru controlul dermatitei alergice provocate de purici (DAP), diagnosticata anterior de catre medicul veterinar.
Contraindicatii
In absenta datelor disponibile produsul nu se administreaza la cateii cu varsta mai mica de 8 saptamani si/sau cu greutate mai mica de 2 kg.
Nu administrati produsul la animalele bolnave (boli sistemice, febra) sau la cele aflate in convalescenta.
Produsul nu trebuie administrat la iepuri, datorita riscului de aparitie al unor reactii adverse grave sau chiar al mortii.
Produsul este indicat in special cainilor . Nu administrati la pisici si dihori, deoarece poate aparea supradozarea.
Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.
Atentionari speciale pentru fiecare specie tinta
Datele despre eficacitatea produsului dupa imbaiere/samponare a animalelor sunt insuficiente. De aceea aceasta practica nu se recomanda timp de 2 zile de la aplicarea produsului sau mai frecvent de o data pe saptamana. Sampoanele emoliente se pot folosi inainte de tratament, dar, daca sunt folosite saptamanal, reduc durata de protectie impotriva puricilor la aproximativ 5 saptamani. Imbaierea saptamanala cu sampon medicamentat cu clorhexidina 2% nu afecteaza eficacitatea produsului impotriva puricilor, dupa cum reiese din studii efectuate pe o perioada de 6 saptamani.
Pot aparea capuse sporadic. Astfel, este imposibila excluderea completa a infectarii cu boli in conditii nefavorabile.
Puricii animalelor de companie infesteaza desori cosul animalului, lenjeria si zonele obisnuite de odihna, cum sunt covoarele si alte materiale moi, care trebuie tratate, in caz de infestare masiva si la initierea masurilor de control, cu un insecticid adecvat si aspirate in mod regulat.
Precautii speciale pentru utilizare
Precautii speciale pentru utilizare la animale
Evitati contactul produsului cu ochii animalelor.
Este important sa va asigurati ca aplicarea produsului se face intr-un loc ferit unde animalul nu se poate linge si trebuie evitat ca animalele sa se linga unele pe altele dupa aplicarea tratamentului.
Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale
Produsul poate cauza iritarea mucoaselor, pielii si ochilor. De aceea, evitati contactul produsului cu gura, pielea si ochii.
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la insecticide sau alcool trebuie sa evite contactul cu produsul. Evitati contactul direct al mainii cu produsul. In caz de contact accidental, spalati mainile cu apa si sapun.
In caz de contact accidental cu ochii, spalati din abundenta cu apa curata.
Spalati mainile dupa utilizare.
In caz de ingestie accidentala, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati prospectul produsului sau eticheta.
Nu fumati, nu beti si nu mancati in timp ce aplicati produsul.
Nu puneti mana pe animalele tratate si nu lasati copiii sa se joace cu acestea pana ce locul de aplicare al produsului nu s-a uscat. De aceea, nu se recomanda aplicarea tratamentului in timpul zilei ci seara inainte de culcare, iar animalelor nu li se va permite sa doarma cu proprietarii si mai ales cu copiii.
Alte precautii
Cainiilor nu trebuie sa li se permita sa inoate in cursuri de apa timp de 2 zile de la aplicarea produsului (vezi pct. 6.6).
Reactii adverse (frecventa si gravitate)
Printre reactiile adverse foarte rare suspectate, se pot observa reactii pasagere ale pielii la locul aplicarii produsului (decolorare si caderea parului, prurit si eritem) si prurit general sau alopecie. In mod exceptional dupa utilizare s-au observat simptome neurologice reversibile (hiperestezie,
depresie, alte semne neurologice), hipersalivatie, varsaturi sau simptome respiratorii.
In cazul in care animalele se ling, poate aparea hipersalivatie de scurta durata datorata in principal excipientilor
Evitati supradozarea.
Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat
Produsul poate fi utilizat in timpul gestatiei si lactatiei.
Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune
Nu se cunosc.
Particularitati farmacocinetice
Studiile asupra metabolizarii fipronilului au demonstrat ca metabolitul principal este sulfonatul de fipronil.S-metoprenul este intens degradat in dioxid de carbon si acetat, care sunt ulterior incorporate in substantele endogene.
Profilele farmacocinetice dupa aplicarea topica a combinatiei de fipronil si S-metopren au fost studiate la caini, in comparatie cu administrarea intravenoasa individuala de fipronil sau S-metopren. Astfel, s-au stabilit absorbtia si alti parametri farmacocinetici, in conditii similare practicii clinice. Aplicarea topica, impreuna cu expunerea orala potentiala aditionala in urma linsului, determina o absorbtie sistemica totala de fipronil (11%), cu o concentratie maxima medie plasmatica (Cmax) de aproximativ 35 ng/ml fipronil si, respectiv, 55 ng/ml sulfonat de fipronil.
Concentratiile plasmatice maxime de fipronil sunt atinse rapid (valori medii ale Tmax de aproximativ 101 ore) si scad usor, cu un timp mediu de injumatatire prin eliminare de aproximativ 154 ore, cu valori maxime observate la cainii masculi.Dupa aplicare topica, fipronil este metabolizat intensiv la sulfonat de fipronil.
Dupa aplicare topica la ciini, concentratiile plasmatice de S-metopren au fost in general sub limita de cuantificare (20 ng/ml).Atat S-metoprenul, cat si fipronilul, impreuna cu metabolitul sau principal, sunt bine distribuite in blana cainilor la o zi dupa aplicare. Concentratiile de fipronil, fipronil sulfonat si S-metopren din blana scad cu timpul si sunt detectabile cel putin 60 zile dupa administrare. Parazitii sunt omorati mai degraba prin contact decat prin expunere sistemica.
Nu au fost observate o interactiuni farmacologice intre fipronil si S-metopren.
Lista excipientilor

Butilhidroxianisol (E320)
Butilhidroxitoluen (E321)
Povidona (K25)
Polisorbat 80
Etanol 96%
Dietilen glicol monoetil eter

Incompatibilitati
Nu se cunosc.
Perioada de valabilitate
Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vanzare: 2 ani.
Precautii speciale pentru depozitare
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina si umiditate.
Acest medicament nu necesita conditii de temperatura speciale de pastrare.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator