• Nelio 20 mg, 100 tablete - Afectiuni Cardio-Circulatorii (1)
Nelio 20 mg, 100 tablete - Afectiuni Cardio-Circulatorii (1)

Nelio 20 mg, 100 tablete

PetMart

Produsul nu mai face parte din catalog
Verifica stoc pe petmart.ro

Descriere

Nelio 20 mg, 100 tablete pentru tratamentul insuficienței cardiace congestive la caini.

Contra-indicații:

  • Nu utilizați în caz de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.
  • Nu utilizați în caz de hipotensiune, hipovolemie, hiponatremie sau insuficiență renală acută.
  • Nu utilizați în caz de insuficiență cardiacă cauzată de stenoza aortică sau pulmonară.
  • Nu utilizați în timpul sarcinii sau alăptării

Precauții speciale pentru utilizare la animale:
În timpul studiilor clinice nu s-au observat dovezi ale toxicității renale a produsului medicinal veterinar, așa cum este de obicei în cazurile de afecțiune renală cronică, se recomandă monitorizarea creatininei plasmatice, a ureei și a numărului de eritrocite în timpul tratamentului.

Siguranța și eficacitatea produsului nu au fost examinate la câinii care cântăresc mai puțin de 2,5 kg

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul pe animale

  • Spălați-vă pe mâini după utilizare.
  • În cazul ingerării accidentale orale, solicitați imediat sfatul medicului și arătați medicului eticheta sau prospectul.
  • Femeile gravide trebuie să aibă grijă deosebită pentru a evita expunerea orală accidentală, deoarece inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ACE) au fost descoperiti că afectează copilul nenăscut în timpul sarcinii la om.

Reactii adverse:
În studiile clinice dublu-orb la câinii cu insuficiență cardiacă congestivă, produsul a fost bine tolerat, cu o incidență de reacții adverse mai mică decât cea observată la câinii tratați cu placebo.

Un număr mic de câini pot prezenta vărsături tranzitorii, necoordonare sau semne de oboseală.

La câinii cu boală renală cronică, produsul poate crește concentrațiile plasmatice ale creatininei la începutul tratamentului. O creștere moderată a concentrațiilor plasmatice ale creatininei după administrarea inhibitorilor ACE este compatibilă cu reducerea hipertensiunii glomerulare induse de acești agenți și, prin urmare, nu este neapărat un motiv pentru a opri terapia în absența altor semne.

Utilizare în timpul sarcinii sau alăptării:
Nu utilizați în timpul sarcinii sau alăptării. Siguranța produsului nu a fost stabilită la câini de reproducție, câini însărcinați sau care alăptează. La pisici, benazeprilul a redus greutatea ovarelor și a conductelor ovariene atunci când a fost administrat în doză zilnică de 10 mg / kg timp de 52 de săptămâni. Efectele embriotoxice (malformații ale tractului urinar fetal) au fost observate în studiile efectuate la animale de laborator (șobolani) la doze materne nontoxice.

Interacţiuni:
La câinii cu insuficiență cardiacă congestivă, acest produs a fost administrat în combinație cu digoxină, diuretice, pimobendan și medicamente anti-aritmice de uz veterinar, fără interacțiuni adverse demonstrabile.

La om, asocierea inhibitorilor ACE și a medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) poate duce la o eficacitate antihipertensivă redusă sau la afectarea funcției renale. Combinația dintre acest produs și alți agenți antihipertensivi (de exemplu, blocanți ai canalelor de calciu, beta-blocante sau diuretice), anestezice sau sedative pot conduce la efecte hipotensive adiționale. De aceea, utilizarea concomitentă a AINS sau a altor medicamente cu efect hipotensor ar trebui luată cu precauție. Funcția renală și semnele de hipotensiune arterială (letargie, slăbiciune etc.) trebuie monitorizate îndeaproape și tratate după cum este necesar.

Interacțiunile cu diuretice care păstrează potasiul, cum ar fi spironolactona, triamterenul sau amiloridul, nu pot fi excluse. Se recomandă monitorizarea concentrațiilor plasmatice de potasiu atunci când se utilizează acest produs în asociere cu un diuretic care economiseste potasiu din cauza riscului de hiperkaliemie.

Cantități de administrat și cale de administrare:
Produsul trebuie administrat oral o dată pe zi, cu sau fără alimente. Durata tratamentului este nelimitată.

Câini: Produsul trebuie administrat oral pe o doză minimă de 0,25 mg (interval 0,25-0,5) clorhidrat de benazepril / kg greutate corporală o dată pe zi, conform următorului tabel:

Greutate caine (kg)

Doza standard

Doza dubla

> 20 – 40

0,5 comprimat

1 comprimat

>40 – 60

0.75 comprimat

1.5 comprimate

>60 – 80

1 comprimat

2 comprimate

 

Doza poate fi dublată, încă administrată o dată pe zi, la o doză minimă de 0,5 mg / kg (intervalul 0,5-1,0), dacă este considerată necesară din punct de vedere clinic și recomandată de medicul veterinar.

În cazul utilizării sferturilor sau a jumătăților de comprimate: Puneți restul de tabletă înapoi în buzunarul cu blistere și utilizați pentru următoarea administrare.

Tabletele sunt aromate și pot fi administrate direct în gura câinelui sau pot fi administrate cu alimente, dacă este necesar.

Supradozaj:
Produsul a redus numărul de eritrocite la câinii normali atunci când sa administrat 150 mg / kg greutate corporală o dată pe zi timp de 12 luni, dar acest efect nu a fost observat la doza recomandată în timpul studiilor clinice efectuate la câini.

Hipotensiunea reversibilă tranzitorie poate să apară în caz de supradozaj accidental. Terapia trebuie să cuprindă perfuzie intravenoasă cu soluție salină izotonică caldă.

Timp de așteptare:
Nu se aplică

Date farmacologice:

Proprietăți farmacodinamice:
Clorhidratul de benazepril este un promedicament hidrolizat in vivo la metabolitul său activ, benazeprilat.

Benazeprilatul este un inhibitor foarte puternic și selectiv al ACE, împiedicând astfel conversia angiotensinei I inactive la angiotensina II activă, reducând astfel, de asemenea, sinteza aldosteronului. Prin urmare, blochează efectele mediate de angiotensina II și aldosteron, incluzând vasoconstricția ambelor artere și vene, retenția sodiului și a apei de către rinichi și efectele de remodelare (inclusiv hipertrofia cardiacă patologică și modificările renale degenerative).

Produsul provoacă inhibiție îndelungată a activității ACE plasmatice la câini, cu inhibare mai mare de 95% la efectul de vârf și o activitate semnificativă (> ​​80%) care persistă la 24 de ore după administrare.

Produsul reduce tensiunea arterială și sarcina de volum pe inimă la câinii cu insuficiență cardiacă congestivă.

Proprietăți farmacocinetice:
După administrarea pe cale orală a clorhidratului de benazepril, nivelele maxime de benazepril sunt atinse rapid (Tmax 0,5 ore) și scad rapid, deoarece substanța activă este parțial metabolizată de enzimele hepatice la benazeprilat. Biodisponibilitatea sistemică este incompletă (~ 13%) din cauza absorbției incomplete (38%) și a metabolizării la prima trecere.

Concentrațiile de benazeprilat de vârf (Cmax de 30 ng / ml după o doză de 0,5 mg / kg de clorhidrat de benazepril) sunt obținute cu Tmax de 1,5 ore.

Concentrațiile de benazeprilat se diminuează bifazic: faza inițială rapidă (t1 / 2 = 1,7 ore) reprezintă eliminarea medicamentului liber, în timp ce faza terminală (t1 / 2 = 19 ore) reflectă eliberarea benazeprilatului legat de ACE, .

Benazeprilul și benazeprilatul se leagă în proporție mare de proteinele plasmatice (85-90%), iar țesuturile se găsesc în principal în ficat și rinichi.

Nu există o diferență semnificativă în farmacocinetica benazeprilatului atunci când clorhidratul de benazepril se administrează câinilor hrăniți sau nemâncați. Administrarea repetată a produsului duce la o ușoară bioacumulare a benazeprilatului (R = 1,47 cu 0,5 mg / kg), starea stabilă fiind atinsă în câteva zile (4 zile).

Benazeprilatul este excretat 54% prin biliar și 46% prin calea urinară. Clearance-ul benazeprilatului nu este afectat la câinii cu insuficiență renală și, prin urmare, nu este necesară ajustarea dozei de produs în cazul insuficienței renale.

Date farmacologice:
Excipienţi: Aromă de ficat de porc, Drojdie, Lactoză monohidrat, Croscarmeloză sodică, Siliciu coloidal anhidru, Ulei de ricin hidrogenat, Celuloză microcristalină.

Incompatibilități majore:
Nu se cunosc.

Termen de valabilitate:
Nelio 5 mg și Nelio 20 mg: 2 ani.

Termenul de valabilitate al diviziunilor comprimatelor: 72 de ore.

Precauții speciale pentru păstrare:
A nu se păstra la temperaturi peste 30 ° C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. Orice comprimat parțial utilizat trebuie returnat în blister deschis și utilizat în decurs de 3 zile.

Ambalare imediată:
Tablete Nelio 5 mg: Banda de blistere [PA-Al-PVC] / Aluminiu închisă termic cu 10 comprimate

Cutie din carton cu 1 blister din 10 tablete; Cutie din carton cu 5 benzi de 10 comprimate; Cutie de carton cu 10 benzi blistere cu 10 comprimate; Cutie de carton cu 25 de blistere cu 10 comprimate.

Tablete Nelio 20 mg: Banda de blistere [PA-Al-PVC] / Aluminiu închisă termic cu 10 comprimate.

Cutie din carton cu 1 blister din 10 tablete; Cutie din carton cu 5 benzi de 10 comprimate; Cutie de carton cu 10 benzi blistere cu 10 comprimate; Cutie de carton cu 14 benzi blistere cu 10 comprimate; Cutie de carton cu 18 benzi de 10 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Eliminare:
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeuri provenite de la astfel de produse medicinale veterinare trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Nelio 20 mg, 100 tablete

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la . PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria afectiuni cardio-circulatorii marca pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Nelio 20 mg, 100 tablete este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru caini!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Nelio 20 mg, 100 tablete la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Nelio 20 mg, 100 tablete?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria afectiuni cardio-circulatorii de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru caini.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Nelio 20 mg, 100 tablete la prețul 563,18 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele pentru caini de la Pet Mart!

Cod intern produsVO-CEV-5501PrezentareTablete

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review