• Norodin 24 100 ml - Farmacie Bovine (1)
Norodin 24 100 ml - Farmacie Bovine (1)

Norodin 24 100 ml

PetMart

Produsul nu mai face parte din catalog
Verifica stoc pe petmart.ro

Descriere

Norodin 24 100 ml - Indicat în tratamentul bolilor bacteriene acute, subacute şi cronice la cai, bovine, porcine, câini şi pisici.

Compoziţia
Soluţie apoasă clară galbenă destinată adminstrării parenterale, 1 ml conţinând: Sulfadiazin Ph.Eur. 200 mg
Trimetoprim Ph.Eur. 40 mg. Conservant: clorocresol 1 mg/ml.
Antioxidant: sodium formaldehid sulfoxilat 1 mg/ml.

Indicaţii
Norodine 24 este indicat în tratamentul bolilor bacteriene acute,  subacute  şi  cronice  la  cai,  bovine,  porcine,  câini  şi  pisici. Spectrul terapeutic conţine bacterii Gram-pozitive  şi  Gram-negative,  inclusiv  Streptococi,  Stafilococi,  Actinobacili,  Actinomiceti, Salmonele, Pasteurele, Pneumococi, Proteus, E.coli, Corynebacterii, Vibrio, Bordetella, Klebsiella şi Haemophilae. Se recomandă de asemenea la speciile la care poate exista deja o rezistenţă la antibiotice. Norodine 24 poate  fi  administrat  în  caz  de  infecţii respiratorii de origine bacteriană, inclusiv rinite, pneumonii, bronşite, precum şi în infecţiile bacteriene secundare bolilor virale, cum ar fi pneumonia virală sau infecţiile cu micoplasme. Este de asemenea indicat în infecţiile tractului urogenital (cistite, vaginite, uretrite, nefrite şi metrite) şi ale tractului digestiv (inclusiv diareea neonatală şi salmoneloza). Alte infecţii  cuprind omfalitele şi  inflamaţiile ongloanelor, mastitele severe, agalactia bacteriană a scroafelor, precum şi infecţiile oculare, auriculare şi bucale.

Dozarea şi mod de administrare

 • Pentru bovine şi porcine, doza este de 1 ml/16 kg greutate corporală şi pe zi, administrat în injecţii intramusculare sau lent intravenos.
 • Norodine 24 poate fi administrat în injecţii intravenoase atunci când se cer niveluri sanguine ridicate de sulfadiazin şi trimetoprim. Pentru cai, doza este de 1 ml/ 16 kg greutate corporală administrată în injecţii intravenoase lente.
 • Pentru câini şi pisici doza este de 1ml/8kg greutate corporală, administrată strict subcutanat. Locul de elecţie pentru câini este tegumentul lax de pe laturile gâtului.
 • Pentru cazurile necomplicate, poate fi suficientă o singură injecţie, dar în infecţiile severe se poate repeta zilnic până la două zile după amendarea simptomelor, maximum până la 5 zile.
 • Pentru dozarea corectă trebuie utilizate seringi gradate corespunzător. Acest lucru este deosebit de important atunci când se injectează volume mici.


Contraindicaţii, atenţionări etc.

 • Injecţiile nu trebuie administrate pe alte căi decât cele recomandate. Nu se pretează pentru administrare intraperitoneală. Norodine 24 este contraindicat la animalele cu sensibilitate cunoscută la sulfonamide, tulburări grave ale parenchimului hepatic sau discrazii sanguine.
 • Laptele provenit  de la vacile aflate  în tratament  nu trebuie destinat  pentru consum  uman.  Animalele aflate sub tratament  nu trebuie sacrificate pentru consum uman.


Timp de aşteptare

 • Bovine:      carne: 12 zile, lapte: 48 ore.
 • Porcine:     carne: 20 zile.
 • În timpul tratamentului se va asigura aportul necesar de apă pentru animale. Acest produs nu trebuie administrat la caii destinaţi pentru consum uman. Nu utilizaţi la caii care manifestă aritmii cardiace consecutiv administrării medicamentului. Astfel de aritmii pot fi asociate cu administrarea anumitor anestezice şi sedative.
 • Şocul anafilactic, potenţial fatal, s-a observat numai în cazuri rare în urma administrării preparatelor de sulfonamide potenţate, în mod deosebit prin administrarea intravenoasă.
 • Medicii veterinari trebuie să aibă în vedere această posibilitate cu ocazia injectării. Pentru administrarea intravenoasă, produsul trebuie încălzit la temperatura corpului şi injectat cât mai lent rezonabil posibil. La primul semn de intoleranţă trebuie întreruptă injectarea şi se va institui tratamentul pentru combaterea şocului. Evitaţi autoinjectarea.


Păstrare

 • Nu depozitaţi la temperatura de peste 25°C. Nu ingheţaţi produsul.
 • Cristalizarea produsului consecutiv expunerii la temperaturi joase este reversibilă prin încălzirea lentă a sa. A se feri de lumină.
 • A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Spălaţi-vă pe mâini după manipulare.
 • După deschiderea produsului, acesta trebuie utilizat în 28 de zile. Aruncaţi resturile rămase.
 • După  deschiderea  pentru  prima  dată  a  flaconului,  completaţi  valabilitatea  sa  până  la  termenul  limită  de  utilizare,  dată  la  care produsul rămas trebuie aruncat. Data limită a valabilităţii de după deschiderea flaconului trebuie trecută în spaţiul destinat pe etichetă.


Deşeurile
Deşeurile sau flacoanele goale vor fi manipulate conform reglementărilor locale în vigoare.

Valabilitate
2 ani de la data fabricaţiei.

 • Numai pentru uz veterinar.
 • Se eliberează pe bază de prescripţie medicală.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Norodin 24 100 ml

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Norbrook. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria farmacie bovine marca Norbrook pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Norodin 24 100 ml este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru animale de ferma!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Norodin 24 100 ml la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Norodin 24 100 ml?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria farmacie bovine de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru animale de ferma.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Norodin 24 100 ml la prețul 36,58 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Norbrook pentru animale de ferma de la Pet Mart!

RețetăDaCod intern produsMM-NOR-1183Cod Bare6754827914715ProducătorNorbrookDată Expirare30 nov. 2020

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review