Descriere

Recicort, 20 ml este un produs pentru tratarea otitei externe, sub forma de picături auriculare, la câini și pisici. Contine Acetonidă de triamcinolon / acid salicilic.


1 ml conţine:
Substanţe active:

 • Acetonidă de triamcinolon 1,77 mg
 • Acid salicilic 17,7 mg
 • Soluție limpede, incoloră.

INDICAŢII: Otită externă. Tratamentul simptomatic al dermatitei seboreice a pavilionului auricular.

CONTRAINDICAŢII:

 • Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la corticosteroizi, acid salicilic sau la oricare dintre excipienți.
 • Nu se utilizează pentru animale cu membrană timpanică perforată, deoarece produsul poate fi ototoxic. Nu se utilizează pentru câini cu demodicoză.

REACŢII ADVERSE:

 • Este cunoscut faptul că utilizarea prelungită și extensivă a produselor topice pe bază de corticosteroizi declanșează efecte locale și sistemice, incluzând supresia funcției suprarenale, subțierea epidermei și întârzierea vindecării. Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ: Câini și pisici.
ADMINISTRARE: Pentru administrare auriculară.

Canalul urechii

 • Curățați canalul extern al urechii și pavilionul auricular. Doza de tratament recomandată este de 8-10 picături în canalul(ele) externe al(e) urechii, o dată sau de două ori pe zi. Masați bine, însă ușor, urechea și canalul auditiv pentru a asigura distribuirea adecvată a produsului.
 • Doza de tratament (8-10 picături per ureche; o dată sau de două ori pe zi) trebuie să nu depășească 7 picături per kg greutate corporală pe zi. Trebuie luate măsuri de precauție să nu se depășească această cantitate, în special la tratarea animalelor de talie mai mică sau atunci când ambele urechi necesită tratament. Tratamentul trebuie continuat fără întrerupere până la câteva zile de la dispariția completă a simptomelor clinice, dar să nu depășească 14 zile. Dacă otita externă nu se ameliorează după 3 zile de tratament, tratamentul trebuie reevaluat.

Pavilionul urechii

 • Pentru tratamentul dermatitei seboreice a pavilionului auricular, aplicați de două ori pe zi un număr suficient de picături pe suprafața pavilionului auricular, astfel încât la întindere să fie acoperită zona afectată. Dacă este necesar, masați ușor zona pentru a asigura faptul că produsul medicinal veterinar ajunge pe toată zona de piele afectată. Lăsați să se usuce. În cazuri severe, efectul poate fi crescut prin aplicarea unui al doilea și al treilea strat imediat după uscarea primului strat, cu condiția ca numărul total de picături aplicate să nu depășească doza maximă de 7 picături per kg greutate corporală pe zi). Trebuie luate măsuri de precauție să nu se depășească această doză la tratarea câinilor de talie mai mică și a pisicilor. Tratamentul trebuie continuat fără întrerupere până la câteva zile după dispariția completă a simptomelor clinice, dar fără a depăși 14 zile.

TIMP DE AŞTEPTARE: Nu este cazul.
PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:

 • A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
 • Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.
 • Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 3 luni.
 • A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe etichetă după EXP.
 • Data expirării se referă la ultima zi din acea lună.

ATENŢIONĂRI SPECIALE
Atenționări speciale pentru fiecare specie ţintă

 • Pentru un tratament eficace al otitei externe, este esențială curățarea și uscarea canalului urechii înainte de primul tratament, în vederea eliminării cerii și/sau al exsudatului. Părul în exces din zona de tratament trebuie tuns dacă este necesar.
 • Pentru un tratament eficace al dermatitei seboreice, trebuie eliminate crustele și/sau reziduurile exfoliative. Poate fi necesară tunderea părului din jurul leziunilor sau cel care le acoperă, pentru a permite produsului medicinal veterinar să ajungă la pielea afectată.
 • Otita externă și dermatita seboreică pot fi tulburări primare, însă pot apărea și ca rezultat al unor tulburări sau procese maladive de fond (de ex. tulburări alergice, tulburări endocrine, neoplazie). Mai mult, infecțiile (bacteriene, parazitice sau fungice) apar frecvent concomitent cu dermatita seboreică sau pot complica cazurile de otită externă. Prin urmare este esențială identificarea oricărui proces maladiv de fond și inițierea tratamentului specific, dacă se consideră necesar.

Precauții speciale pentru utilizare la animale

 • Doza maximă care poate fi administrată este de 7 picături per kg greutate corporală pe zi. Doza de tratament recomandată (8-10 picături per ureche; o dată sau de două ori pe zi) trebuie să nu depășească 7 picături per kg greutate corporală pe zi). Trebuie luate măsuri de precauție să nu se depășească această cantitate, în special la tratarea animalelor de talie mai mică sau atunci când ambele urechi necesită tratament. În cazurile de otită externă cu componentă infecțioasă (bacteriană, parazitică sau fungică) trebuie administrat tratament specific dacă se consideră necesar.
 • Sunt posibile efecte ale corticosteroizilor sistemici, în special atunci când produsul este ingerat prin lingere. Trebuie evitată ingestia orală (inclusiv lingerea) a produsului de către animalele tratate sau animale care au contact cu animalele tratate. Tratamentul suplimentar cu corticosteroizi trebuie utilizat numai în conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil. Utilizați cu precauție la animalele cu tulburări endocrine suspectate sau confirmate (adică diabet zaharat; hipotiroidie sau hipertiroidie, hiperadrenocorticism etc.). Având în vedere că se cunoaște faptul că glucocorticoizii încetinesc creșterea, utilizarea la animalele tinere (cu
 • vârsta sub 7 luni) trebuie să se bazeze pe o evaluare beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar curant și cu efectuarea de reevaluări clinice regulate.
 • Trebuie luate măsuri de precauție pentru a evita contactul cu ochii. Nu aplicați produsul medicinal veterinar pe pielea afectată. Dacă apare hipersensibilitate la oricare dintre componente, urechea trebuie spălată bine.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

 • Acest produs conține acetonidă de triamcinolon, acid salicilic și alcool etilic și poate avea efecte dăunătoare asupra copiilor după ingestia accidentală. Nu lăsați produsul nesupravegheat. În caz de ingestie accidentală, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați medicului prospectul produsului sau eticheta.
 • Acest produs poate fi iritant pentru piele sau poate induce reacții de hipersensibilitate. Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la corticosteroizi sau la acidul salicilic trebuie să evite contactul cu produsul. Evitați contactul produsului cu pielea. Purtați mănuși impermeabile de unică folosință la manipularea produsului, inclusiv la frecarea pielii afectate a animalului. Dacă are loc contactul, spălați mâinile sau pielea expusă și solicitați sfatul medicului în caz de reacții de hipersensibilitate sau dacă iritarea persistă.
 • Acest produs poate fi iritant pentru ochi. Evitați contactul cu ochii, inclusiv contactul mână-ochi. Dacă are loc contactul, clătiți cu apă curată.
 • Dacă iritația oculară persistă, solicitați sfatul medicului și prezentați medicului prospectul produsului sau eticheta.
 • Acest produs poate avea efecte dăunătoare asupra fătului. Având în vedere că produsul poate fi absorbit prin piele, femeile gravide și femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să nu manipuleze acest produs sau să imobilizeze animalul în timpul tratamentului, și trebuie să evite contactul cu urechile animalului tratat până la cel puțin 4 ore de la aplicare.
 • Animalele tratate nu trebuie manipulate și copiilor nu trebuie să li se permită să se joace cu animalele tratate până la uscarea locului de aplicare. Se recomandă ca animalelor tratate recent să nu li se permită să doarmă cu stăpânii, în special cu copiii.

Utilizare în perioada de gestație și lactație: Siguranța produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită în timpul gestației și lactației. Se utilizează numai în conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil.
Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune: Nu există date disponibile. Utilizați tratamentul suplimentar cu corticosteroizi numai în conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil.
Supradozare: Utilizarea prelungită a unor doze crescute de triamcinolon poate induce insuficiență suprarenală.
Incompatibilități: În absența studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ: Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminat în conformitate cu cerințele locale.

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu Recicort, 20 ml

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la LeVet. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria produse otice marca LeVet pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Recicort, 20 ml este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pisici!

Iubitorii de animale pot comanda produsul Recicort, 20 ml la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești Recicort, 20 ml?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria produse otice de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru pisici.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți Recicort, 20 ml la prețul 51,59 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele LeVet pentru pisici de la Pet Mart!

Cod intern produsMM-LEV-5501ProducătorLeVetDată Expirare31 mar. 2021VârstaAdultTalieMare, Medie, MicăVolum20 mlPrezentareFlacon

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator