• Easotic, 10 ml - Produse Otice (1)
Easotic, 10 ml - Produse Otice (1)

Easotic, 10 ml

Virbac

Descriere

Easotic, 10 ml  este un produs folosit in tratamentul otitei externe acute si a exacerbarilor acute ale otitei recurente externe la caini, asociata cu bacterii susceptibile la gentamicina si cu fungi susceptibili la miconazol, in special Malassezia pachydermatis.
COMPOZITIE

Hidrocortizon aceponat 1,11 mg/ml
Miconazol sub forma de nitrat 15,1 mg/ml
Gentamicina sub forma de sulfat 1505 UI/ml

INDICATII

Tratamentul otitei externe acute si a exacerbarii acute ale otitei recurente externe acsociate cu bacterii susceptibile la gentamicina si cu fungii susceptibili la miconazol.
Otitita bacteriana si fungica este adesea secundara si trebuie pus diagnosticul corect pentru a determina factorii primari implicati.

CONTRAINDICATII

Nu se utilizeaza in caz de hibersensibilitate la subsanta activa sau la oricare dintre excipienti.
Nu se utilizeaza in cazul in care timpanul este perforat.

MOD DE ADMINISTRARE

Agitati bine flaconul inainte de prima utilizare.
Doza recomandata este de 1 ml pentru o ureche infectata o data pe zi timp de 5 zile consecutive.
Introduceti canula atraumatica in canalul auricular si administrati o doza (1ml) din produs in fiecare ureche infectata.
1 ml este corespunzator unei singure apasari a pompei.
Dupa aplicare baza urechii baza urechii trebuie masata scurt si cu atentie pentru a permite preparatului sa ajunga la partea inferioara a canalului auricular.

REACTII ADVERSE

S-a remarcat de obicei o roseata usoara pana la moderata a urechii (la 2,4% din cainii tratati).
Foarte rar au fost observate papule (la mai putin de 1% din cainii tratati).
In toate cazurile tratamentul cu produsul medicinal veterinar nu a afost intrerupt si toti pacientii si-au revenit fara vreo terapie specifica.
Administrarea preparatului auricular poate fi asociata cu slabirea auzului de obicei temporar si la pacienti in varsta. In acest caz tratamentul trebuie oprit.

RECOMANDARI

A nu se administra fara recomandarea medicului veterinar.

PRECAUTII

Otita bacteriana si fungica este adesea secundara si trebuie pus diagnosticul corect pentru a determina factorii primari implicati. Utilizarea produsului medical veterinar trebuie prescris numai pe baza identificarii factorilor de infectie si testarea susceptibilitatii si luand in considerare politica antimicrobiana oficiala si locala.
Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Absorbtia sistemica a hidrocortizon aceponat, a gentamicinei sulfat si a miconazolului nitrat fiind neglijabila si este putin probabila aparitia la caini a efectelor teratogenice, fetotoxice sau maternotoxice la dozele recomandate.
Se utilizeaza numai in conformitate cu evaluarea balantei risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil. Compatibilitatea cu substantele folosite pentru curatat urechea nu a fost demonstrata.
In caz de contact accidental cu pielea, se recomanda sa clatiti bine cu apa. Evitati contactul cu ochii. In caz de contact accidental, clatiti cu apa din abundenta.
Consultati un medic in cazul aparitiei unor iritatii la ochi. In caz de ingestie accidentala, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati prospectul sau eticheta produsului.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator