• Hedylon, 5 mg/ 100 tbl - Suplimente Articulatii Caini (1)
Hedylon, 5 mg/ 100 tbl - Suplimente Articulatii Caini (1)

Hedylon, 5 mg/ 100 tbl

Livisto

Descriere

Pentru tratamentul simptomatic sau ca tratament adjuvant al bolilor inflamatorii si mediate imun la caini.
CONTRAINDICATII:
Nu se utilizeaza la animale care prezinta:
- Infectii virale, micotice sau parazitare care nu sunt supuse unui tratament adecvat
- Diabet zaharat
- Hiperadrenocorticism
- Osteoporoza
- Insuficienta cardiaca
- Insuficienta renala
- Ulcere corneene
- Ulceratie gastrointestinala
- Glaucom
Nu se utilizeaza concomitent cu vaccinuri cu virusuri vii atenuate.
A nu se utiliza in caz de hipersensibilitate la substanta activa, la alti corticosteroizi sau la oricare dintre excipienti.
Vezi si sectiunile „Gestatie si lactatie” si „Interactiuni cu alte produse medicinale si alte forme de interactiune”.
REACTII ADVERSE:
Corticosteroizii antiinflamatori, cum este prednisolonul, sunt cunoscuti pentru o varietate de reactii adverse. In timp ce administrarea unica in doze mari este in general bine tolerata, acestia pot induce reactii adverse severe la utilizarea de lunga durata.
Supresia semnificativa a cortizolului, asociata dozelor, observata in timpul tratamentului, este rezultatul supresiei axei hipotalamo-hipofizo-suprarenale la dozele eficace. Dupa incetarea tratamentului, pot aparea semne ale insuficientei suprarenale, iar acest lucru poate face ca animalul sa nu mai faca fata adecvat situatiilor stresante.
Cresterea semnificativa a trigliceridelor observata poate face parte din hiperadrenocorticismul iatrogen posibil (boala Cushing) care implica alterarea semnificativa a metabolizarii grasimilor, glucidelor, proteinelor si mineralelor, de exemplu redistribuirea grasimii corporale, cresterea greutatii corporale, slabiciunea musculara, pierderea de tesut muscular si osteoporoza. Supresia cortizolului si cresterea concentratiilor plasmatice ale trigliceridelor reprezinta o reactie adversa foarte frecventa a medicatiei pe baza de corticoizi (mai mult de 1 din 10 animale).
Modificarile parametrilor biochimici, hematologici si hepatici, probabil asociate cu utilizarea prednisolonului, au fost efecte semnificative observate asupra fosfatazei alcaline (crestere), lactat-dehidrogenazei (scadere), albuminei (crestere), eozinofilelor, limfocitelor (scadere), neutrofilelor segmentate (crestere) si enzimelor hepatice serice (crestere). Se observa, de asemenea, o scadere a aspartat-aminotransferazei.
Corticosteroizii administrati sistemic pot provoca poliurie, polidipsie si polifagie, in special in fazele de inceput ale terapiei. Unii corticosteroizi pot provoca retentie de sodiu si apa, precum si hipopotasemie, la utilizarea de lunga durata. Corticosteroizii sistemici determina depunerea de calciu in piele (calcinosis cutis).
Utilizarea corticosteroizilor poate intarzia vindecarea plagilor, iar actiunile imunosupresoare pot slabi rezistenta sau pot provoca exacerbarea infectiilor existente. La animalele tratate cu corticosteroizi, s-a raportat ulceratie gastrointestinala, iar ulceratia gastrointestinala poate fi exacerbata de steroizi la animalele carora li se administreaza medicamente antiinflamatoare nesteroidiene si la animalele cu traumatisme ale maduvei spinarii.
Alte reactii adverse care pot aparea sunt: inhibarea cresterii longitudinale a oaselor; atrofie cutanata; diabet zaharat; tulburari comportamentale (excitatie si depresie), pancreatita, scaderea sintezei hormonilor tiroidieni; cresterea sintezei hormonului paratiroidian. Vezi si sectiunea „Gestatie si lactatie”.
Frecventa reactiilor adverse este definita utilizand urmatoarea conventie:
- foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezinta o reactie (reactii) adversa (adverse))
- frecvente (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 100 de animale tratate)
- mai putin frecvente (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 1 000 de animale tratate)
- rare (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 10 000 de animale tratate)
- foarte rare (mai putin de 1 animal din 10 000 de animale tratate, inclusiv raportarile izolate)
Daca observati orice reactie adversa, chiar si cele care nu sunt deja incluse in acest prospect sau credeti ca medicamentul nu a avut efect, va rugam sa informati medicul veterinar.
Alternativ, puteti raporta prin intermediul sistemului national de raportare {detalii ale sistemului national}.
SPECII TINTA: Caini.

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator